• Från Norrköping går det att flyga till en mängd olika länder. Foto: Tommy Pettersson

Det går bra för Norrköpings flygplats

Norrköpings flygplats ligger i ett logistiknav av rang. När det gäller inrikestrafiken är en kommande Ostlänk och en utveckling av Norrköpings hamn väldigt viktiga men det täcker inte in regionens behov av förbindelse utrikes.

I september valde bmi regional tillsammans med Lufthansa att fortsätta att utveckla och satsa på Norrköping flygplats. Från och med oktober började en ny tidtabell att gälla med morgonavgång och kvällsankomst inklusive en tur på eftermiddagen.

Norrköping flygplats erbjuder totalt 15 destinationer och erbjuder reguljärflyg till München med BMI regional/Lufthansa och Visby med BRA, sommartrafik. Under sommarsäsongen erbjuds chartertrafik till en rad semestermål. Även vintertid erbjuds chartertrafik .

Satsningarna fortsätter

Efter många års framgångsrikt charterflyg till Las Palmas från Norrköping har TUI och Ving beslutat att utöka möjligheterna ytterligare. Från och med november går flyg från Norrköping Airportunder tre dagar. För att få mer kapacitet byter man ut de äldre planen Boeing 737-400 till större och modernare B737-800 från TUI.

– Vi är verkligen oerhört glada att TUI fortsätter att satsa på Norrköping Airport, vi är också tacksamma för att resenärerna i regionen väljer att flyga från Norrköping i så stor utsträckning. Det är ju så man utvecklar en flygplats, man väljer det som finns så kommer det mer och mer flyg att välja på så småningom, säger Bertil Skärblom, Marknadschef på Norrköping Airport och fortsätter.

– Vi har också dubbla avgångar med en ny morgonavgång reguljärt till München med bmi regional/Lufthansa, plus kvällsavgång hem 20.40. Det innebär att affärsresenären kan resa ut i Europa för att jobba och ta sig hem samma kväll, så nu hoppas vi också få se ännu fler affärsresenärer från Norrköping också.

Nya resmål

TUI har också valt att satsa på direktflyg Kap Verde i vinter. Den första avgången gick i oktober med ett stort Boeing 767 som var fullbokat med 328 passagerare ombord. Fem avgångar till blir det den här vintersäsongen.

Till sommaren 2018 utökar TUI med tre nya resmål. Det blir avgångar till Kos i Grekland och till Montenegro, grannland till mer turist-kända Kroatien, men också till mycket prisvärda Bulgarien