• Panos har arbetat i restaurangbranschen i 23 år, nu är han Bryggeriets nya kock. Foto: Kajsa Nilsson
  • Robert Hagelin har öppnat nytt i Våffelmakeriets gamla lokaler. Här på uteserveringen med utsikt över Strömmen. Foto: Kajsa Nilsson

Det gamla bryggeriet får nytt liv

Efter att ha befunnit sig i helt andra hörn av arbetsmarknaden tog Robert Hagelin chansen när den uppenbarade sig och startade upp en ny restaurang alldeles vid Strömmen i Våffelmakeriets gamla lokaler.

- Det var de gamla ägarna som frågade mig om jag inte ville vara med i arbetet då de skulle byta inriktning och jag nappade, säger han. Vi döpte restaurangen till Bryggeriet eftersom att det för länge sedan har legat ett bryggeri i just denna byggnad.

Viltburgare och lammracks

Nu är lokalen fylld av vackert dukade bord som väntar på att besökas av både norrköpingsbor och tillresta. Menyn är bred och täcker in många smakpreferenser.

- Min favorit måste nog ändå vara viltburgaren eller lammracks, säger han efter att ha ögnat igenom menyn.

Förutom ny ägare har restaurangen även anställt en kock med lång erfarenhet inom restaurangbranschen, nu senast från restaurang Durkslaget.

- Jag har arbetat som kock i 23 år. Jag började på Cypern och flyttade till Linköping 1992 där jag började arbeta på Olympia, säger kocken Panos.

Våfflorna finns kvar

För att inte helt frångå våffelmenyn finns en av de populäraste våfflorna kvar som dessert.

- Vi sparade båtvåfflan, det är många som gillar den och den ser rätt kul ut med sin båtliknande form, säger Robert Hagelin och berättar att de brukar servera den med blåbärsglass och färska blåbär.