• Linnea, Filip och Alicia Lundström var i Mässhallarna för att pröva sporter. Foto: Kajsa Nilsson
  • Alexander och Janne Mitrev testade frisbeegolf. Foto: Kajsa Nilsson
  • Jonas Söderholm, Louise Glendenberg Ring och Per Lindqvist från ALBA visade upp majsormar. Foto: Kajsa Nilsson
  • Majsormar är inte farliga, det går bra att klappa. Foto: Kajsa Nilsson
  • Många ville lära sig att fäkta. Foto: Kajsa Nilsson

Den breda föreningen KFUM

KFUM Norrköping har en lång rad av aktiviteter för barn och ungdomar. Under sportlovet visades delar av verksamheten upp med pröva på-aktiviteter. I Mässhallarna fanns bland annat möjlighet att testa fäktning, badminton, pingis och baseboll.

Michael Höggren arbetar som fritidsledare på Strömvillans fritidsgård och var en av arrangörerna bakom sportlovsdagen.

– Vi är jättenöjda och blev glatt överraskade över att det var så många barn som kom och testade olika sporter, säger han. Totalt hittade ungefär 1 000 till Mässhallarna under sportlovsonsdagen och Michael Höggren menar att det kan bli fortsättning på arrangemanget.

– Jag tycker att det är en bra siffra för att vara första gången. Vi tänker att vi ska fortsätta med det här arrangemanget även nästa sportlov, säger han.

Frisbeegolf

Två av besökarna var syskonen Mitrev. Janne 11 år och lillebror Alexander 7 år spelar fotboll i IFK och går på Vittraskolan i Röda stan. Under KFUM:s sportlovsdag testade de att pricka rätt i frisbeegolfens korg.

– Det är ”sådär” svårt, förklarar Janne och berättar att han har spelat en gång tidigare.

Syskonen Lundström passade på att ta med sin mamma till Mässhallarna för att kolla in KFUM:s utbud av sporter.

– Vi spelar fotboll i Smedby, berättar Linnea 7 år och Filip 10 år. Lillasyster Alicia 3 år har inte börjat med någon sport ännu. Under KFUM-dagen utnyttjade de möjligheten att pröva annat än fotboll. Filip var nyfiken på fäktning medan Linnea hellre utmanar mamma i pingis.

Reptiler

KFUM innefattar många mindre föreningar som både sysslar med sport och andra intressen. I entrén till Mässhallarna stod tropikföreningen ALBA. Från början var det en fågelförening som sedan utvecklades i takt med att medlemmarnas intressen förändrades.

– I föreningslokalen i Ljura har vi kungsboa, vattenagam, skäggagam, leopardgeckos och en sköldpadda, berättar Jonas Söderholm som hade med sig sina egna majsormar till Mässhallarna.

Den 5 april kommer ALBA att arrangera en mässa på Borgen.

– Vi har många utställare från hela Sverige som visar sina samlingar. Dessutom kommer vi att berätta om hur man ska göra för att undvika att få orm på tomten, förklarar föreningens ordförande Per Lindqvist.