• ”Tack för att ni finns” arrangeras för att tacka Norrköpings pensionärer för allt de har gjort för staden. Foto: Kajsa Nilsson

De vill tacka alla pensionärer

Det var när Georgis Touma stannade upp mitt i sitt intensiva arbete som fotograf som han kom att tänka på pensionärer som aldrig någonsin får ett tack. Tillsammans med Christopher Henriksson från Östgöta fastighetsförmedling och Michael Augustezén från Eventgänget anordnar han en träff i februari då Norrköpings samtliga pensionärer ska tackas.

– Arbetet med detta är helt ideellt och vi har valt inte be kommunen om pengar. Om kommunala medel skulle bekosta detta vore det som att pensionärerna betalar det själva. Lite som att föräldrar ger julklappar till sig själva i sina barns namn. Lyckas vi i Norrköping kan vi göra liknande arrangemang i hela Sverige, säger Georgis Touma.

Stort tack

Det var i juni som Georgis Touma började bygga ramarna för arrangemanget och snart var Michael Augustzén och Christopher Henriksson med på noterna.

– Man har sällan tid att stanna upp och reflektera och därför ska vi ägna en eftermiddag åt att tacka våra far- och morföräldrar som har arbetat hårt under många år, säger Michael Augustezén.

– Många pensionärer har det svårt i samhället och till och med studenter har bättre ekonomi än somliga pensionärer. Vi vill ge tillbaka till dem som har byggt samhället, fyller Christopher Henriksson i.

Fika och underhållning

Den första helgen i februari kommer de arrangera eftermiddagen ”Tack för att ni finns” till Norrköpings samtliga pensionärer. Under eftermiddagen kommer det bjudas på fika, fotografering och underhållning av Lotta Källström. Därtill ska kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist hålla tal i pensionärernas ära. Lokalen som ska användas tar 500 personer men om fler pensionärer är intresserade av att delta lovar gänget att dela upp tacket i flera omgångar.