• Gun Crafoord skriver under brevet och Birgitta Eriksson väntar på sin tur. Foto: Kajsa Nilsson
  • Under kursen har Aktiva Seniorer läst Hillary Clintons bok ”Levande historia”. Foto: Kajsa Nilsson
  • Nelly Bergh tecknar sin kråka på brevet. Foto: Kajsa Nilsson
  • Lucie Crafoord-Albrecht, Anette Liedgren och Britt-Marie Gustafsson. Foto: Kajsa Nilsson

De skriver till Hillary Clinton

I Norrköping finns ett stort utbud av aktiviteter för pensionärer. Aktiva Seniorer är en av föreningarna och är helt politiskt obunden. Nu är de aktuella med brevskrivning till Hillary Clinton.

Aktiva Seniorer har med ordföranden Gun Crafoord i spetsen har beslutat sig för att ta kontakt med den tidigare amerikanska utrikesministern. De är nämligen stora fans och har i en kurs läst Hillary Clintons bok ”Levande historia” och vill visa sin uppskattning. Nu hoppas de att brevet ska nå fram till den framgångsrika kvinnan.

Lyckönskning

I brevet skriver föreningen att de beundrar Clintons arbete. Gun Crafoord läser upp den handskrivna texten som avslutas med en lyckönskning. Därefter signerar kursdeltagarna pappret.

– Vi diskuterar starka kvinnor genom historien. Tidigare har vi fokuserat på Elisabeth den första och då avslutade vi kursen genom att titta på film. Nu skriver vi brev istället, berättar Gun Crafoord när vi ses i föreningens tillhåll i Medborgarskolans lokaler på Nordantill.

Förutom kursen i historia där Hillary Clinton har stått i fokus har föreningen flera aktiviteter för seniorer, Kerstin Holmer från konstmuseet håller i en kurs i konsthistoria och Christer Liedgren en kurs i bridge.

Vill ha fler män

Totalt har föreningen ungefär 60 medlemmar men de vill bli fler. Särskilt efterfrågas män.

– Vi har inte så många herrar i föreningen. De flesta är ensamma kvinnor där mannen har gått bort och hon behöver sysselsättning, förklarar Gun Crafoord. Själv tog hon över som ordförande när maken Patrik Crafoord gick bort 2012. Då hade han varit ordförande i 20 år.

Förutom kursen i historia där Hillary Clinton står i fokus har föreningen flera aktiviteter för seniorer, Kerstin Holmer från Konstmuseet håller i en kurs i konsthistoria och Christer Liedgren en kurs i bridge.