• Johan Doverhjelm och Stig Holm vill höja nivån på maten i Himpa så att besökarna får samma upplevelse från maten som de får från matcherna. Foto: Kajsa Nilsson

De ska laga maten i Himpa

Stig Holm och Johan Doverhjelm, som båda är kända krögare i Norrköping, tar i september över Himmelstalundshallens matservering. Duon har även planer på att öppna en ny krog i Lindö.

– Pucken att laga mat i Himmelstalundshallen kommer från mig då jag är sponsor för Vita Hästen. Vi ska höja nivån på maten så att besökarna får samma upplevelse från maten som de får från matcherna, säger Johan Doverhjelm.

– Det är första gången hallen får ordentliga krögare, menar Stig Holm som tidigare har drivit Palace och i dag äger SH Catering. Även Johan Doverhjelm har en imponerande meritlista - han driver Trädgårdsgatan 3, Pub Wasa och Saliga Munken.

Mat till hemmamatcher

Krögarparet har tillsammans med Vita Hästen kommit överens om att de ska jobba i klubbens hemmaarena i tre år. Enligt Johan Doverhjelm kommer det troligtvis bli under en ännu längre tid. Köket i Himmelstalundshallen ska byggas om och där kommer mat av hög kvalitet att lagas, men självklart finns även korv till salu. Det är bestämt att de ska laga mat under Vita Hästens hemmamatcher och event. Visionen är att det även ska bli fler tillfällen, till exempel julbord.

Mål att inviga krogen 2018

Samtidigt har Stig Holm och Johan Doverhjelm fullt upp med att planera sin nya krog i Lindö – Lindö Newport och Yacht Paviljong.

– Varje dag får vi höra: "så skönt att det äntligen kommer att hända något i Lindö". I många år har en schysst krog varit efterlängtad i Lindös båthamn, säger Stig Holm.

Krogen är ännu bara i planeringsstadiet och detaljplanen för området är inte tagen än. Men om allt går enligt planerna är målet att restaurangen ska invigas sommaren 2018 och hålla öppet året runt.

Norrköpings första hamnkrog

I dag ligger en gammal pizzeria här. Lindö Newport och Yacht Paviljong kommer ha pizza, men även finare mat som fisk och skaldjur. Julbordet kommer ha ett övervägande sortiment av fisk och skaldjur. Byggnaden, som kommer att inredas i ett marint tema, ska rymma cirka 200 sittplatser inomhus och det blir även en stor uteservering. Med tanke på storleken tror Johan Doverhjelm att krogen kommer ge runt 20 personer jobb.

– Det blir Norrköpings första hamnkrog. Jag tror inte bara den kommer locka de 10 000 personer som bor i Lindö och i närområdet, utan även många Norrköpingsbor och gäster från hela regionen. Affärsrepresentationer, företagssammankomster och privata träffar kommer också att bli betydande.