• Barndomsvänenrna Joachim Lindström och Filip Ummer kan nu prisas på nationell nivå. Foto: Max Elofsson
  • Skal och tillbehör till mobiltelefonen är deras grej. Foto: Max Elofsson

De kan bli årets unga företag

Norrköpingsföretaget iDeal of Sweden har blivit nominerade till priset Årets unga företagare 2016. Tidigare i år blev de utsedda till Årets unga företag i Norrköping av Företagarna Norrköping och snart kan de vinna mer.

Det började för tre år sedan när barndomsvännerna Filip Ummer och Joachim Lindström startade sitt företag iDeal of Sweden. Deras produkter är framför allt mobilskal i unika designer som är handgjorda allihop.

Nu har de alltså chans att vinna pris som Årets unga företag på nationell nivå.

– Det känns jättekul och jag tror vi har goda chanser att vinna, men vi får se hur det går, säger Joachim Lindström.

Kriterierna uppfyllda

Totalt är de fem företag som har blivit nominerade till priset. Pepparkaksföretag i Umeå, städfirma i Boden, Götaland el & telecom från Jönköping och Fisk- och skaldjursbilen från Stockholm är de andra som också har blivit utsedda till att tävla om priset.

Kriterier som juryn har gått efter när de har utsett dessa tävlande är bland annat att man ska kunna visa på god ekonomi och ett nytänkande. I nomineringen för iDeal of Sweden går att läsa att de har byggt ett mode- och livsstilsvarumärke med ett tydligt fokus på etik, miljö och hållbarhet. Tillverkningen av produkterna sker i enlighet med EU- och REACH-riktlinjerna och uppfyller krav som finns på både den svenska och europeiska marknaden.

Missar galan

Företaget är i dag etablerade i hela världen och både Filip Ummer och Joachim Lindström missar galan som hålls till Berns i Stockholm den 14 oktober. Anledningen till det är att de då är i USA för att marknadsföra sina produkter där och träffa både potentiella och befintliga kunder.