• I år kuppade Mathias hela mässan och gick ner på knä under klädvisningen. Nästa år ska paret säga ja till varandra inför mässbesökarna. Foto: Fotofabriken

De gifter sig på scenen

Viktoria Rydberg och Mathias Hansen har deltagit i Norrköpings bröllopsmässa i flera år och nu gör de något utöver det vanliga – de gifter sig på scenen inför mässans besökare och alla vänner i Himmelstalunds brunnssalong.

Historian började redan på förra årets bröllopsmässa. Viktorias modellkollega och tillika partner Mathias Hansen stal showen när han efter den iscensatta vigseln gick ner på knä och friade till Viktoria. Hon svarade givetvis ja. Den 24 januari går nästa bröllopsmässa av stapeln och då kommer Viktorias och Mathias riktiga bröllop vara en programpunkt. Att ha ett riktigt bröllop som en del av en bröllopsmässa är nytt, åtminstone så vitt arrangörerna vet.

– Jag blev så chockad när musiken stoppades. Vi skulle ju vända oss om och visa upp kläderna för publiken. Mathias ställde sig i stället på knä, tog mikrofonen och friade. Mina föräldrar och barn var med och det kändes fint, säger hon.

Följa förberedelserna

Under mässan kommer besökarna, eller gästerna som arrangörerna vill kalla dem, få följa Viktorias resa till färdigpyntad brud. Hon kommer att ha ett eget program med besök hos make up-artisten, frisören och nagelteknologen. Med sig under bröllopsdagen har hon sina tärnor och fyra barn som ska vara brudnäbbar. Publiken får vara med under hela dagen, med fotografering som sista punkt. Då kommer det ställas upp stora skärmar med direktanslutning till kameran som fotograferar brudparet på scenen.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska ha för förväntningar men jag vill att så många som möjligt ska vara delaktiga. Nu börjar jag se bröllopet i det stora pusslet. Jag är glad att arrangörerna Fotofabriken, Åby konditori och Snittblomman vill att vi gifter oss på scenen, och förstås att Mathias vill, säger den blivande bruden.

Egen fest

Trots att Viktoria och Mathias väljer att dela sin stora dag med alla mässans besökare har de en separat tillställning för bara de egna gästerna. Under bröllopsdagen följer de närmsta med och firar på en restaurang på kvällen. En vecka senare är den stora bröllopsfesten där alla närstående får möjlighet att gratulera brudparet i lugn och ro.