• Det fanns möjlighet att byta till sig allt möjligt under studenternas byteskväll. Foto: Kajsa Nilsson
  • Lisa Arab och Emma Carlsson läser till lärare respektive miljövetare. Foto: Kajsa Nilsson
  • Stina Hedin och Pontus Fredriksson tittade på kläder. Foto: Kajsa Nilsson

De bytte för miljöns skull

Precis som i Hasse Alfredssons sång gick det till då studenterna hade byteskväll på kårhuset Trappan. För varje inbytt sak fick man hämta ut en ny och kläder i drivor blandades med kursböcker, filmer och lampskärmar.

Varje år arrangerar studentsektionerna för Lärarprogrammet, Samhälls- och kulturanalys, Socionom, Kultur, samhälle och mediegestaltning samt Miljövetenskap en byteskväll på kårhuset Trappan. Fyra av de fem programmen är diplomerade till ”Grön sektion” för sina miljöinsatser, byteskvällen hade dock ingenting med diplomeringen att göra.

– Det är andra året som vi anordnar byteskvällen. Det är dels på grund av vårt miljötänk men också för att knyta samman sektionerna, berättar Emma Carlsson som läser andra året på Miljövetarprogrammet.

Miljötänk

Att miljövetarstudenterna är miljömedvetna hörs ju nästan på namnet.

– Vissa är mer miljömedvetna än andra men generellt sett är nog de flesta intresserade av miljö även i privatlivet, säger hon. På lärarprogrammet ser det lite annorlunda ut.

– Lärarstudenter är inte så miljömedvetna och därför är det bra att uppmana till ett sådant tankesätt genom byteskvällen, säger Lisa Arab som läser tredje året på lärarprogrammet.