• Anna Davidsson har drivit Norrköpings Danscenter i över tio år och ser ingen anledning att sluta nu. Foto: Max Elofsson
  • Anna Davidsson i mitten flankerad av danseleverna Nora Gillberg och Ebba Collin. Foto: Max Elofsson

Danscenter fortsätter utvecklas

Sedan 2006 finns Norrköpings Danscenter i staden. Deras verksamhet består av kurser av en mängd olika danser i form av hiphop, breakdance, popping bland annat. Anna Davidsson startade upp dansskolan för över tio år sedan och tycker ännu att det är lika kul som då.

Anna Davidsson är ägare av Norrköpings Danscenter och har varit det sedan starten 2006. Hon är själv lärare i vissa danser men har även ett tiotal andra lärare vid sin sida, så hon figurerar lite grann som spindeln i nätet i sin roll på danscentret.

Redan innan hon startade Norrköpings Danscenter så jobbade hon som danslärare. Tanken var inte att driva eget, men mot förmodan så blev det så i alla fall, vilket hon är glad för i dag.

– Allt är så roligt med det här jobbet och att få arbeta med sin hobby är få förunnat, säger Anna Davidsson.

Prova på

Redan som tvååring finns det möjligheter att börja med dans på Danscentret och sedan finns det i princip ingen övre åldersgräns. Hiphop, dancehall, balett och cheerleading är bara ett fåtal av de danser som de undervisar inom. Anna håller även i en vuxengrupp som heter Get In Shape som är helt och hållet för vuxna. Om man vill komma och prova på flera danser så är Dansmix ett alternativ där man provar på flera danser.

Skön stil

Två personer som möttes på Norrköpings Danscenter och som har blivit väldigt goda vänner därefter är Nora och Ebba. Disco, hiphop och jazz och några danser till går de båda två och lär sig mer inom varje vecka hos Anna. Dessutom är de med och tävlingsdansar i princip varje helg, och om man ägnar så mycket tid för sitt intresse är det ingen tvekan om att det är det man vill hålla på med.

– Hiphop tycker jag är roligast för att det är en skön stil och musiken är bra, säger Nora Gillberg som blev aktiv hos dem nästan direkt när dansskolan startade för drygt tio år sedan.

– Det är genom dansen som jag har träffat många nya vänner och man känner en väldigt stor gemenskap här, säger Ebba Collin.

Letar ny lokal

Framöver ser Anna Davidsson en möjlighet av utveckla Danscentret mer genom att hitta större lokaler som de hoppas kunna flytta till under året. Verksamhet bedrivs även i Linköping och Katrineholm i dagsläget och möjligheterna med att fortsätta undervisa i fler danser kan dyka upp.

Att det är god stämning och att alla blir sedda är något som de prioriterar högt.

– Jag vill att man ska känna sig välkommen och sedd hos oss. Ingen ska behöva vara rädd för att säga något. Det är en väldigt familjär stämning här, säger Anna Davidsson.