• Caroline Havenslätt har startat en egen dansskola mitt på Drottninggatan. Foto: Kajsa Nilsson
  • Omkring 400 elever har hittat till Dansakademien. Foto: Kajsa Nilsson

Dansakademien mitt i centrala Norrköping

Caroline Havenslätt har många års erfarenhet som danslärare och när hon och kollegan växte ur de gamla lokalerna för Norrköpings danscenter valde de att dela upp sig i två separata verksamheter. Nyligen invigdes Dansakademien i hörnet av gallerian Linden i centrala Norrköping.

– Jag hade aldrig vågat göra detta om jag vore ny på marknaden, erkänner Caroline Havenslätt som menar på att det är viktigt att ha gjort sig ett namn i Norrköping.

Ungefär 400 barn följde med henne till det nya stället och med två nyrenoverade danssalar finns möjlighet att expandera till dubbelt så många.

– Dansakademien har ett brett schema eftersom vi vill komma på vad det är som efterfrågas. I dagsläget kan man bland annat dansa balett, jazz, zumba, breakdance, street och bugg hos oss, säger hon.

Uppvisningsgrupper

Inom verksamheten finns en mängd olika målgrupper, allt från tvååringar till vuxenklasser och uppvisningsgrupper. Förra lördagen hade Dansakademien sin officiella invigning och uppvisningsgrupperna dansade i city.

– Vi har döpt de olika grupperna och ungdomarna följs åt genom åren, berättar hon.

Första dansshoppen

Efter många års erfarenhet av bristen på danskläder i de lokala sportaffärerna har Caroline Havenslätt nu tagit saken i egna händer och öppnar Norrköpings första dansshop.

– Tidigare har jag fått hänvisa mina elever till butiker i Stockholm och Göteborg men nu kan de komma hit och prova kläderna och skorna istället, det behövs i Norrköping.