• Peter Gyarmati är en av arrangörerna bakom Barncancertrampet nästa vecka. Foto: Kajsa Nilsson

Cykla och skänk pengar

Den 23 augusti arrangeras det första Barncancertrampet i Norrköping – motionsarrangemanget med målet att samla in pengar snarare än att komma först över mållinjen.

Det är Barncancerfondens lokalorganisation Ride of hope Europe Team öst som har planerat Barncancertrampet i Norrköping. För deltagarna finns fyra sträckor att välja bland, den kortaste hålls inne i Stadium Arena och riktar sig till barn på trehjuling och den längsta är 36 kilometer.

– Vi vill att man ska se det som ett sätt att skänka pengar och har därför ingen tidtagning. Det är ingen tävling utan ett cykelevent, berättar Peter Gyarmati som har planerat Barncancertrampet tillsammans med bland andra Gary Fleming. Gary Fleming ligger förutom detta bakom cykelloppet Ride of hope som cyklas från Lund och Umeå till Stockholm i början av augusti varje år.

För att vara med i Barncancertrampet krävs det att man anmäler sig på förhand. Det går visserligen att anmäla sig på plats utanför Stadium Arena under själva cykeldagen men Peter Gyarmati ser helst att anmälningarna kommer in via nätet senast dagen innan.

Bra vägar

För att alla ska kunna delta i Barncancertrampet har arrangörerna valt att förlägga sträckorna till vägar med bra underlag och Peter Gyarmati berättar att ingen sträcka körs på grus. Längs med vägen kommer det finnas funktionärer utplacerade för att minimera risken att köra fel och på två platser finns depåer.

Står lördagen nästa vecka tom i kalendern är det alltså en god idé att packa fikakorgen och hoppa på cykeln för att trampa några kilometer för barncancerforskningens skull.