• Aradalan Shekarabi och Elisabeth Nilsson hade mycket att prata om. Foto: Patrik Ekström

Civilministern besökte slottet

Samtalade med landshövdingen

Civilminister Aradalan Shekarabi besökte under gårdagen Linköping. Dels för att hålla ett seminarium på universitet under eftermiddagen men förmiddagen var vikt för att träffa landshövding Elisabeth Nilsson samt personalen på Länsstyrelsen.
En civilminister har ansvar för, bland annat, statlig förvaltning, där då länsstyrelsen ingår. Aradalan Shekarabi var väldigt nöjd med förmiddagens besök.

– Östergötland är ett mycket spännande län som står inför stora utmaningar och förändringar i framtiden. 

Dels har vi Ostlänken som kommer att knyta ihop Östergötland med Stockholmsregionen med allt vad det innebär men sedan har vi också pratat om de utmaningar som en ökad invandring medför i form av åtgärder för en framgångsrik integration. Framför allt kanske på utbildningssidan. Jag är väldigt imponerad av vad ni gör här i länet på många plan, sade Aradalan Shekarabi och riktade sig direkt till landshövding Elisabeth Nilsson som själv tyckte att civilministerns besök varit givande.

Skrev brev

– Redan när vi visste vem som skulle bli ”vår” minister så skrev vi ett brev och bjöd in honom till Östergötland. Vi har samtalat om både de utmaningar som finns när det kommer till integrationen och de möjligheter som ostlänken kommer att ge oss och alla de arbeten som skapas i dess spår. 

Vi har även pratat om de olikheter som finns när det gäller att hålla ihop ett län med stora städer och betydligt mindre kommuner. Hur man ska få människor att vilja bygga bostäder även på de orter där man har minde befolkning.

Förvaltning på tapeten

Efter förmiddagens träff med Landshövdingen och Länsstyrelsens personal så fortsatte Aradalan Shekarabi till universitet där man skulle hålla ett seminarium om offentlig förvaltning där, bland annat, kommunstyrelsens ordförande Lena Micko var en av deltagarna.