• Sami Rahim visade upp Glyttingebadet för Lars Vikinge. Foto: Tommy Pettersson

Centerpartist besökte Glyttingebadet

Sami Rahim bjöd in politiker till badet

Nu är det nära. Badet i Glyttinge står snart redo att släppa in sina första badgäster men igår hade ägaren Sami Rahim bjudit in politiker i Linköping för en guidad visning. Vice ordförande i Kultur och Fritidsnämnden, centerpartisten, Lars Vikinge var både förvånad och imponerad över vad han såg.
Det råder bråda dagar på Glyttingebadet och Sami Rahim har stängt sin restaurang nere i centrum för sommaren och ägnar sig nu istället åt att renovera, 
reparera och ställa badet i ordning.

Samis cash

Inbjudna politikern Lars Vikinge, som aldrig varit på badet tidigare var glatt överraskad över det han såg när han gick omkring i Glyttinge.
– Jag har fått rapporter om hur det sett ut här och förstår nu vilket jättejobb Sami lagt ner här, säger Lars Vikinge.
Lejonparten av arbetet har skett den senaste månaden och det innefattar såväl ideellt arbete såväl som företag som gått in och bytt ut elledningar och allt sådant som man som lekman inte klarar av att utföra. Just nu kommer pengarna för renoveringen ur Sami Rahims egen ficka.

Två stadsdelar

– Mina barn säger att jag är dum som gör det här men jag vill verkligen att badet ska öppna så att alla i Skäggetorp och Ryd ska kunna bada nu i sommar. Att tjäna pengar är det inte fråga om, menar Sami Rahim och Lars Vikinge skjuter in att kommunen, som det ser ut idag, inte ger bidrag till enskilda personer eller företag. Ett förhållningssätt han menar är förlegat och något man bör titta på framgent. Men så här på plats är Lars Vikinge väl på det klara med hur viktigt det här badet är för Ryd och Skäggetorp.
– Linköping är en av landets mest segregerade städer och att då kunna erbjuda ett bad mitt i mellan två stadsdelar är självklart bra ur många aspekter, säger Vikinge vidare.

Kan inte stoppa

– Det kanske är en sådan person som Sami och den förening som startats för bandets bästa, som är det som behövs för att det ska hända något. Jag har svårt att se att kommunen inte på något sätt skulle hjälpa till med Glyttingebadet nu när arbetet kommit så här långt, avslutar Lars Vikinge.