Cancern hindrar Olsson att fortsätta

Kolmårdens vd Mats Olsson har inte arbetat sedan i september på grund av att han drabbats av prostatacancer. Nu har han och Kolmården kommit överens om att han lämnar jobbet som vd och fortsätter som Senior Advisor i stället.

Det var tidigt i höstas som beskedet kom att Kolmårdens djurparks vd Mats Olsson har drabbats av prostatacancer. Sedan dess har han varit långtidssjukskriven och genomgår behandlingar för sin sjukdom. Just för att behandlingarna kräver mycket tid så har Mats Olsson och Djurparken kommit fram till beslutet att han lämnar sin post.

– Vi är jätteledsna att Mats inte kan fortsätta som tidigare. Han betyder otroligt mycket för Kolmården och Kolmården betyder mycket för honom, men just nu behöver Mats fokusera på sin familj och på sin behandling, säger koncernchefen för Park and Resort Christer Fogelmarck i ett pressmeddelande.

Letar ersättare

Christer Fogelmarck är och har varit tillförordnad vd för Kolmården sedan Mats Olsson blev sjukskriven. Arbetet med att hitta en ersättare har inletts. Mats Olsson stannar kvar inom Kolmården som Senior Advisor i stället.

– Med det här arrangemanget kan hans kunskaper och nätverk fortfarande komma till nytta, samtidigt som vi tillsätter en operativ ledare som kan förvalta allt det som Mats åstadkommit på Kolmården, säger Christer Fogelmarck.