• Angelica Ringdahl, Marina Svensson och Oliwia Malmquist visar smyckesskåpet som är en av de roligaste produkterna hos nystartade inredningsbutiken Form Selection i Norrköping. Foto: Leif Larsson
  • Kuddar med motiv och text är inne just nu. Foto: Leif Larsson
  • Ljusstakar och porslin är populärt just nu. Foto: Leif Larsson

Butik som snabbt hittat sin form

Inredningsbutiken Form Selection i Norrköping startade i slutet på april i år.

– Som ny är det svårt att veta vad folk vill köpa. Vi har tänkt på vad vi själva skulle vilja ha och hört med vänner och bekanta, påpekar butikschefen Angelica Ringdahl.

Det verkar som man träffat rätt. Det tycker både butikschefen och delägaren Marina Svensson.

– I början var vi lite försiktiga och tog inte in för mycket. Men vi har inte behövt ändra i sortimentet, säger Angelica.

– Det är snarare så att vi adderat produktgrupper, tillägger Marina.

Butiken är belägen i affärsområdet Ingelsta och inriktar sig i första hand på detaljer hemmet, inte så mycket på möbler. I en luftig lokal på drygt 600 kvadratmeter yta samsas ljusstakar, lampor, lådor, kuddar, porslin och mycket annat. Affärsidén är bra inredning till rätt pris.

– Många vill ändra sina hem nuförtiden. Hos oss blir det möjligt, här får man mycket för pengarna, bedyrar Angelica.

– Det ska inte kosta för mycket att förnya sitt hem. Alla ska kunna piffa upp det. Och det är ju roligt att kunna ändra ofta. Exempelvis efter årstiderna, säger Marina.

Trä och text är inne

Duon har sett att saker i trä är en trend just nu. Som ljusstakar och förvaring av olika slag. Även motiv på kuddar är inne, liksom text på dem. Just text är i ropet.

– Det är vanligt på förvaring av olika slag. Det kan vara text som kakor, tvättmedel, nycklar eller värmeljus. Allt för att det ska vara lätt att hålla reda på sakerna, förklarar Angelica.

Nu när hösten gjort sitt intåg så förändras också utbudet i butiken. Färgerna byter från sommar-pastell till höstens naturlika kulörer. Andra prylar tar över butikens hyllor. Det säljs mer ljus nu, både stearinljus, värmeljus och batteridrivna. Även plädar söks mer av kunderna, liksom kuddar.

Butiken har ett brett sortiment och passar många slags köpare, bland annat de som ska flytta hemifrån.

– Här finns både praktiska köksredskap och produkter att dekorera med, fastslår delägaren.

Häftigt smyckesskåp

Både Marina Svensson och Angelica Ringdahl tycker att ett smyckeskåp är en av butikens häftigaste och roligaste produkter. Skåpet är en dryg meter högt och ett par decimeter brett. Det hänger i en ställning och kan vippas. Framtill är det en spegeldörr med lås och insides finns otaliga möjligheter att förvara och hänga sina smycken.

– Det är lite wow-känsla över skåpet. Det är en populär produkt och en bra julklapp eller födelsedagspresent. Dessutom en vacker möbel att ha i rummet, tycker Angelica.

– Det är bra för dem som vill ha ordning och reda. Annars är det ju vanligt att smycken bara ligger i en hög i en låda. Vi köper in skåpen av en kille i Söderköping, det är kul att samarbeta lokalt, påpekar Marina.

Inredningsbutiken försöker hela tiden förnya sig och känna av aktuella strömningar i branschen.

– Vi var på Formexmässan i Älvsjö i augusti för att få inspiration och kanske hitta fler leverantörer, förtäljer Marina.

Form Selection verkar ha hittat in i sin konkurrensfyllda bransch, trots att man funnits i bara ett knappt halvår.