• Snart dags för Bråvalla. Foto: Fanny Miles

Bråvalla satsar på trygghet

Bråvalla fyller på sin gedigna artistlista. Festivalen hivar fram artister från bland annat indiepop-, bluespunk-, hårdrock-, house- och hiphopgenren på löpande band.

Industrirockarna Rammstein, folkrockbandet Mumford and sons och indierockarna Hinds. 2000-talets rockare i Tenacous D ställer sig på scen med sina vitsiga låttexter och trallvänliga melodier. Veronica Maggio, Elliphant, Movits, Graveyard, Albin Myers, Angel Haze och Mwuana är ytterligare några i raden. Norrköpingssonen Markus Krunegård dyker upp tillsammans med återförenade Laakso.

Ny kampanj

I år öppnas en bit av festivalområdet redan på onsdagen. Syftet är att hålla ett pre-party med DJs för att peppa igång besökarna. Nytt för i år är att FKP Scorpio lanserar kampanjen Vi är festivalen, en sajt där medarbetarna står i fokus. I ett pressmeddelande skriver arrangören att det handlar om gemenskap och om vad en festival ska vara. "En festival är inte en plats du ska känna dig otrygg på. En festival är en plats att släppa loss, glömma alla bekymmer och ha sommarens bästa dagar" står det i pressmeddelandet. Bråvalla äger i år rum helgen efter midsommar, i vanlig ordning, den 30 juni till 2 juli.