• Danskamerikanska Volbeat är ett av dragplåstren på Bråvalla. Foto: Blixten & Co
  •  Linköpingsbandet Ghost spelar i grannstaden Linköping och på Bråvalla. Foto: Maria Ackersor
  •  Pojkar, pojkar, pojkar. Eldkvarn spelar i san gamla hemstad igen. Foto: Kottemanagement
  •  En blekt blondin på Bråvalla. Eva Dahlgren bjuder på en unik show. Foto: Blixten & Co

Bråvalla säljer slut

Festivaldöd råder men hos Norrköpingsbaserade Bråvallafestivalen är det idel glada miner och nu finns det inte många biljetter kvar till premiärdagen den 27 juni.

Det är inte bara biljettförsäljningen som går bra utan det ramlar fortfarande in intressanta bokningar eller vad sägs om de allra senaste som Eva Dahlgren, Maskinen och Gogol Bordello jämte redan klara storheter som In Flames, Rammstein och Avicii. Att sedan biljettförsäljningen går bra, och att Bråvalla och FKP Scorpio verkar gå segrande ur det som kan verka som ett festivalkrig, gör nog inte saken sämre.

35 000 sålda biljetter

35 000 biljetter ska ha sålts totalt enligt FKP Scorpios vd Folkert Koopmans och detta innebär att festivalen redan under innevarande år går med vinst. Detta ingick inte i planen utan Bråvalla hade tre år på sig att bli lönsam men nu verkar det alltså som om den är i hamn redan år ett. Detta är självklart ett välkommet tillskott i plånboken för FKP Scorpio då man gått 17 miljoner back i Hultsfred innan man tog beslutet att flytta från den småländska metropolen till Stockholm där man visserligen ser ännu en förlust om än i mindre omfattning. Att sedan många väljer att åka till Norrköping kan bero på, enligt branschfolk, att det är ett nytt och spännande område kombinerat med ett fräscht program. Arrangörerna nöjer sig dock inte med detta utan erbjuder en uppsjö av aktiviteter i samband med själva festivalen.

Mer än musik

Till festivalen kommer även några av Sveriges absolut bästa Freestyle Motorcross-förare som kommer att utföra häpnadsväckande trick, en galen eldshow av Burnt Out Punks, Sveriges enda mobila street-skateboardpark från junkyard, ett 26 meter högt pariserhjul och massa andra aktiviteter för att skapa en stor fest.