• Folkert Koopman, Stefan Papangelis, vd för Upplev Norrköping och Lars Stjernkvist är överens om tagen. Foto: Patrik Ekström

Bråvalla säkrat i tio år framåt

Festivalen infriade förväntningarna

Årets Bråvallafestival är avklarad för denna gång. Något nytt publikrekord slogs inte i år men festivalen har varit framgångsrik många olika sätt ändå.
Med 50 703 besökare kan man konstatera att Bråvalla Festivalen fortfarande är Sveriges största festival.

Tio år framåt

Bråvallafestivalen har pågått i tre dagar med förvånansvärt få störningar. Förra årets betalningskaos är ett minne blott och vädret var åskfritt denna gång.
Musikfestivalen på gamla Bråvalla flygflottilj nådde inte upp till 2014 års publikrekord på över 56 000 besökare men framgången är ändå så stor att Norrköpings kommun skrivit under ett långsiktigt avtal med Scorpio.
Ett par dagar innan festivalen skulle starta tillkännagav man att ett kontrakt mellan festivalarrangören FKP Scorpio och Norrköpings kommun undertecknats med hållbarhet fram till år 2025.
–Vi ska göra Scandinaviens bästa musikfestival här i Norrköping, kommenterar Folkert Koopmans ägare till FKP Scorpio angående förtages ambition med de kommande årens Bråvallafestivaler.

Allting flöt på

Under festivalen spelade 95 artister och band och gästades även av 19 komiker. Alla dessa artister har spelat på utsatt tid, med ett undantag för Angel Haze som ställde in sin spelning.
– I år har vårt mål varit att göra Sveriges bästa festival, men det är självklart fantastiskt roligt att det också är Sveriges största festival. Vi har jobbat hårt för att allt ska flyta på bra i år och det är med glädje vi ser att arbetet har gett resultat,säger Niklas Westergren, marknadschef på FKP Scorpio.
Bråvallas betalsystem med chip på festivalarmbandet som laddas med pengar och används för betalning har fungerat bra utöver de problem som kan uppstå med alla kassaapparater som är inblandade.
– Det pågår ständig utvärdering av alla delar av festivalen. Samtidigt som vi är fantastiskt glada att det har fungerat så bra som det har gjort så tar vi med oss alla nya erfarenheter när vi nu börjar planera för nästa års festival, säger Niklas Westergren.

Fler positiva nyheter 2015

Norrköpingsföretaget Städarna AB höll de nyinsatta vattentoaletterna rena och fina och en ungdomsförening i Norrköping samt Norrköping FF hjälpte också till med att hålla ordning och reda på skräpet. Drygt ett hundratal volontärer har varit involverade med städning både under och efter festivalen.
I år införde en miljöpant för alla de som bodde på någon av campingplatserna och dessutom återanvändes alla kvarlämnade tält. Tälten doneras nu till Lugnets Skola i Stockholm som i sin tur kommer att skicka dessa till behövande i Nepal senare sommar.