Bråvalla närmar sig

Bråvalla närmar sig. Den relativt färska festivalen hoppas på att besöksantalet når upp till förra årets publikrekord på 56 000. Men ännu är inte försäljningsdagarna slut.
– Jag kan inte gå ut med någon statistik om hur många biljetter som är sålda ännu men vi tror det kommer bli en fantastisk festival, säger Kajsa Apelqvist, PR-chef på fkp scorpio.

Bråvalla är inne på sitt tredje år som en av Sveriges största festivaler. Det är en gedigen lista artister som tar sig an scenerna på området. Robbie Williams, Calvin Harris, Silvana Imam, Beatrice Eli och In Flames för att nämna några.

Ännu mansdominans

I vanlig ordning är det dock inte kvinnorna som utgör största delen av festivalens program. Enligt sajten Jämställd festival, som presenterar statistik för Sveriges festivaler, tar Bråvalla i år in 78 procent mansdominerade akter mot 22 procent kvinnodominerade akter. En smula bättring möjligen förvisso då förra årets antal mansdominerade akter låg på 85 procent.

Starkt varumärke

Bortser man från de bittra jämställdhetssiffrorna kan Bråvalla ändå räknas till en av Norrköpings starkaste symboler. Det menar Upplev Norrköpings vd Stefan Papangelis.

– Ur ett näringsperspektiv är Bråvallafestivalen ett av de starkaste varumärken som staden har. Vi är inne på tredje året nu och har blivit många erfarenheter rikare. Vi förbättrar och justerar festivalen varje år. Det finns en långsiktighet för festivalen samtidigt som vi måste leverera här och nu, säger han.

Humor och musik

Bråvalla öppnar upp för musiken torsdagen den 25 juni. I sedvanlig tradition bjuder öppningen på ett lokalt band. I år är det Sonic surf city som står för den biten. En strid ström av musikartister kör sedan på i hela tre dagar vid sidan av humorprogrammet.