• Jonathan Järvelä och Kaldi Kabro på nyöppnade Söderköpings Sports Bowling hoppas och tror att stället ska bli populärt. Foto: Leif Larsson
  • Gymmet i ”Sports” är stort och ska dessutom byggas ut. Här är ett gäng som ser till att musklerna trimmas. Foto: Leif Larsson

Bowlinghall som är mycket mer

Bowling, gym och mat. Och mycket annat. Det satsar Kaldi Kabro och Admon Josef på i nyöppnade Söderköpings Sports Bowling i Fixområdet.

Det var den 1 september som de båda nya ägarna nyöppnade det som i Söderköping ofta helt enkelt kallas Sports.

– Jag körde taxi förut och kom hit och pratade med ägaren Mikael Rask om ett avtal om körningar. Han frågade då om jag ville köpa stället. Absolut, svarade jag, mest på skämt. Men han ringde dagen därpå, Admon och jag var intresserade och här är vi nu. Mikael gav oss ett bra pris och tre månader efter affären har vi nu öppnat, berättar Kaldi.

Stort gym

De nya ägarna har öppet alla sju dagar i veckan och utbudet är digert. Bowlingen är en huvudattraktion och det finns tio banor att spela på. Gymmet tar också upp en stor del av de 2 200 kvadratmeter som finns till förfogande.

– Gymmet har bytt plats med restaurangen och vi ska utöka gymmet med ett rum till. Det är tillgängligt mellan fem på morgonen och elva på kvällen. Man köper ett kort som kan frysas så att man bara betalar för den tid som utnyttjas, upplyser Kaldi.

Restaurangen serverar husmanskost och pastabuffé några timmar på dagen och från klockan tre är det à la carte som gäller. På lördag och söndag är det bara det sistnämnda möjligt att få. I den här delen ska möbler bytas och på väggen ska större tv-apparater placeras, för att kunna visa sport på ett bra sätt.

Infernorum

Idéerna är många och Kaldi och Admon hoppas att kontinuerligt sätta dem i verket. Danskurser, danskvällar, spinning, renovering av baren, uteservering som dras i gång nästa sommar och flipperspel är några programpunkter som bockas av.

– Vi ska också har ett infernorum där man kan spela datorspel, air hockey och vi har också planer på pingis och biljard. De flesta bowlinghallar anordnar femkamp med dart, bowling och annat och det har vi också ytor för, påpekar Kaldi.

Förhoppningen är alltså ett centrum för sport, mat och upplevelser. Och bara en kort tid efter öppnandet tycker Kaldi att det ser lovande ut.

– Det har gått oväntat bra, vi har gott om kunder och mycket rörelse här. Målet är att få upp fler kunder från centrum i Söderköping så att det också gynnar fler butiker här på Fixområdet. Vi är optimister och tror på det här, klargör Kaldi Kabro.