• Åke Serander, ägare till Serander Fastighetsförmedling, är en av dem som arrangerar bomässa i Söderköping 29 mars. Foto: Kajsa Nilsson

Bodagen lockar allt fler

Den 29 mars anordnas en bodag i Söderköping. – Vi har hållit på varje år sedan 2009 och utställarna och besökarna blir allt fler, berättar Åke Serander.

Serander Fastighetsförmedling, med säte i Norrköping, arrangerar tillsammans med Handelsbanken i Söderköping. I år finns 25 utställare på plats, fem fler än förra året. Bomässan växer stadigt år från år. Det är allt från husfabrikanter, fastighetsförmedlare och kaminsäljare till blomsterhandlare som är med.

– Vi hoppas och räknar med 600-700 besökare. Besökarna har blivit allt fler för varje år. Vi vill ge chansen till Söderköpingsbor och andra möjligheten att träffa olika leverantörer som har med boendet att göra, påpekar Åke Serander.

Något för alla

Bodagen äger rum under några timmar sista lördagen i mars i Brunnssalongen på Söderköpings Brunn. Förutom utställarna så är det en del andra aktiviteter. Barnen får sitt med teckningstävling och fiskdamm. För vetgiriga vuxna hålls föredrag.

– Det blir ett föredrag om inredning och design och olika trender. Skatteverket har en annan föreläsning som handlar om ROT- och RUT-avdrag. Ica-handlare bjuder på kaffe med bröd. Det är en riktig familjefest, förtäljer Åke Serander.

Mest Söderköpingsföretag

Bodagen blir således allt populärare. Det märks bland annat i intresset hos utställarna.

– I början fick vi jaga utställare. Sedan två år tillbaka hör de av sig själva. I första hand kommer de från Söderköping men en del leverantörer är Norrköpings-företag, konstaterar Åke Serander.