Bil körde in i träd

En död och en skadad

En död och en svårt skadad blev det tragiska resultatet av en trafikolycka som inträffade på länsväg 1136 igår kväll.
Olyckan skedde på vägen mellan Ljungsbro och Norsholm då en personbil körde in i ett träd vilket ledde till att en person dog och en person blev allvarligt skadad.

 Hög hastighet

 På lördagskvällen vid 23 tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till länsväg 1136, mellan Ljungsbro och Norsholm, med anledning av en allvarlig singelolycka.
Enligt vittnesuppgifter har en personbil i hög hastighet kört av vägen och därefter kolliderat med ett träd. Två personer befann sig i olycksbilen, enligt vittnen skulle minst en av dem vara medvetslös, fastklämd och fick klippas loss ur bilen. De båda drabbade fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping.

Kritiskt läge

En man i tjugo års åldern har avlidit och en person är allvarligt skadad till följd av olyckan. Den allvarligt skadade mannen vid olyckan, är enligt information som inkom vid 05:20-tiden på morgonen, inlagd på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset, hans tillstånd uppgavs då vara kritiskt. De närmast anhöriga till såväl den avlidne som den skadade är underrättade, de tas om hand av krispersonal på Universitetssjukhuset.

Vårdslöshet i trafiken

Olycksbilen är tagen i beslag för teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död, grov olovlig körning samt drograttfylleri.