Bästa djurparken i Norden

Nu står det klart att Kolmården är den bästa djurparken. Finalomgången i Stora Barnsemesterpriset är avgjord och Kolmårdens djurpark tog hem den prestigefyllda titeln Bästa djurpark i Norden 2016.

Efter att barnfamiljer under hela året satt betyg på sin upplevelse i parken blev Kolmården nominerad till priset. 50 000 svenska barnfamiljer röstade fram Kolmården som nummer ett i Norden.

– Kolmården vill vara en av världens allra främsta ambassadörer för djur och natur. Från att från början ha varit en renodlad djurpark har vi vuxit till en upplevelsepark med äventyr för alla åldrar. Och vi tänker fortsätta att utvecklas, i år genom bland annat berg- och dalbanan Wildfire, Lantgården och ny attraktion i Bamses Värld. Barnsemesterpriset är ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Mattias Zingmark, marknadschef på Kolmården via ett pressmeddelande.

I år invigs Skalmans luftballonger i Bamses värld, där barnen åker på en tur ovanför marken. Nya Bamses värld öppnade förra året och består av ett område på 20 000 kvadratmeter med bland annat åkattraktioner, sagomiljöer och vattenlek. Den 29 april öppnar parken för säsongen.