• I år arrangeras Bråvalla Festival för femte gången i Norrköping. Foto: Patrik Ekström

Bamse inleder på Bråvalla

Med bara fyra månader kvar till Bråvalla Festival så har nu öppningsbandet presenterats. Högst oväntat så blev det Bamse och hans vänner.

Onsdagen den 28 juni drar årets upplaga av Bråvalla Festival igång. Den arrangeras på Bråvallaområdet i Norrköping för femte året i rad och flera stora musikakter har redan presenterats, bland andra Alesso, The Chainsmokers, The Killers och System Of A Down.

Nyligen presenterades tre nya namn och vilket av dem som kommer att inleda hela festivalen under onsdagskvällen. Först ut blir Bamse och hans vänner. Det blir en sång- och dansföreställning som är tänkt att blicka tillbaka i tiden och ge en nostalgikänsla av barndomen. Att få med hela publiken på allsång är något som de hoppas på.

Från Sverige och Tyskland

Det andra klara bandet är Hoffmaestro som flera gånger har kallats för "Svergies bästa liveband". Med hits som "Highway Man" och "Round It Goes" har de nått stora framgångar. Elvamannabandet Hoffmaestro spelade på Bråvalla första gången 2013 och återvänder alltså nu till Norrköping.

Från Tyskland hämtas också eurotechnobandet Scooter. I sommar beger de sig ut på en lång turné för att fira 25 år som band och Bråvalla festival blir ett av stoppen på turnén.

Bråvalla Festival arrangeras av FCK Scorpio mellan den 28 juni och 1 juli i Norrköping.