• Bamse får ett nytt hus när Bamses värld öppnar på Kolmården den 1 maj. Foto: Rickard Monéus

Bamse flyttar in

I maj får Kolmårdens djur hård konkurrens när Bamses värld öppnar på Kolmårdens djurpark. Mitt i parken, bland skog och mark, autentiseras sagan om världens starkaste björn.

Bygget är redan mer än halvvägs och det är en självsäker Niclas Palmqvist som berättar om hur arbetet fortlöper.

– Det här blir 100 procent Bamses värld och det kommer definitivt att stå färdigt vid öppningen den första maj. Detta land finns bara på Kolmården och det är otroligt uppskattat av de minsta, säger projektledaren.

Nöjespark-mini

Bamses värld består av fyra åkattraktioner, restaurang, café och butik fördelat på två hektar mark. Självklart följer åkattraktionerna Bamsetemat med en bergochdalbana, en honungsburkkarusell, skalmans bilar, ett gungande skepp samt en vattenlekpark.Men att djurparken nu skulle tolkas som en nöjespark är inget som oroar projektledaren.

–Även om vi plockar in vissa nöjesparksinslag så är det fortfarande djuren som står i fokus. Tanken är dock att det ska finnas så mycket att se att man väljer att besöka parken under två dagar, erkänner han.

Inget mer Wild Camp

För att få plats med Bamses värld blev kompromissen att plocka bort tidigare Wild camp.

–Campet hade spelat ut sin roll litegrann. Det besöktes inte lika flitigt längre men vi tror att den här världen kommer att locka våra yngsta besökare, säger Niclas Palmqvist. Den välbesökta djurparken breder ut sig över Kolmårdens djupa skogar. Besökare strömmar till den lilla orten och köerna kan bli långa. Nicklas Palmqvist tror att Bamses värld kan sluka mycket folk och därför ge ett annat flöde i övriga parken. Efter vinterns hårda vindar är det dags. Den första maj öppnar parken upp och Bamses värld likaså.