• Ridha Achoura har bott i Norrköping i 30 år och startade RA Auktionsverket för ett år sedan. Innan dess har han jobbat på Norrköpings kommun bland annat. Foto: Max Elofsson
  • När det är jubileum den 22 oktober kommer temat gå i asiatisk stil. Skulpturer och massa annat där ifrån kommer visas upp. Foto: Max Elofsson

Asientema vid jubileum

Den 22 oktober ska det firas stort på Malmgatan i Norrköping. Då kommer RA Auktionsverket att celebrera att de har varit verksamma i staden i ett år.

Den 26 oktober 2015 öppnades dörrarna till RA Auktionsverket upp. Under deras första år på marknaden har de hunnit med att få in och sälja allt möjligt från alla kanter och håll i Sverige. Ägaren Ridha Achoura åker själv runt vid behov för att få in saker som kan vara av värde.

Temat för dagen när jubileet går av stapeln är Asien. Mycket saker som härstammar från den stora världsdelen kommer att finnas framme på RA Auktionsverket under dagen då de välkomnar till öppet hus.

– Alla är välkomna! Om man har någonting som man vill lämna in i samband med jubileet så går det bra, säger Ridha Achoura.

Tilltugg

Bland annat så finns det konst, skulpturer, porslin, tavlor och textilier från Asien som kommer att vara under försäljning den 22 oktober. För övrigt så bjuds det även på lite tilltugg och dryck som också har Asien-koppling.

Öppet hus har de haft två gånger tidigare under sitt första år. Första gången var på hösten då en massa skåp visades upp. Senare på våren tidigare i år så hade de ett speciellt sommartema med mycket utemöbler och sommarsaker framme.

– Det känns väldigt bra inför jubileet. Hela året har gått fort, men det är som man brukar säga att tiden går fort när man har roligt, säger Ridha Achoura.

Välbesökt

Om den stora dagen hoppas han givetvis att mycket folk kommer och besöker dem och att vädret är med dem. Han berättar att det var välbesökt under de tidigare gångerna som de har hållit öppet för allmänheten på det här viset.

– Jag tror det kommer att bli en bra dag, avslutar han.

Ridha Achoura

Ålder: 60.

Bor: I Svärtinge.

Familj: Frun Slavica, dottern Jasmine och sonen Amine.

Intressen: Träna, motion, goda middagar och vin.