• Nu finns Åsens blommor även i Skarphagen. På bild: Nette Bergström och i bakgrunden står kollegan Frida Ahlberg. Foto: Kajsa Nilsson

Åsens öppnar i Skarphagen

Under början av 50-talet öppnade Åsens handelsträdgård för första gången och nu expanderar verksamheten till att även innefatta en butikslokal i Skarphagens centrum.

Naturskönt ute på landet ligger Åsens handelsträdgård med sina nio växthus. Fokus ligger på säsongsbetonad växtodling och kvalitet framför priskrig.

– Nu till jul har vi amaryllis, snittulpaner och hyacinter, berättar Nette Bergström medan hon doppar tepåsen i koppen med hett vatten framför sig. Handelsträdgården driver hon tillsammans med maken Tomas.

Två filialer

Sedan tidigare har paret en filial i Åby och nu utökas verksamheten med ytterligare en butikslokal.

– Jag blev tillfrågad av hyresvärden om jag var intresserad av att hyra i Skarphagens centrum och det var jag, säger hon och visar bilder på det nybyggda friliggande huset som sedan ett par veckor är blomsterbutik.

Buketter från Åby

Tanken med butiken är att den ska erbjuda fullservice vad gäller buketter och krukväxter. Buketterna binds till största del på filialen i Åby men även i Skarphagen kommer en mindre binderiverksamhet att finnas.

– Den nya lokalen är ganska liten och därför får vi inte plats med all verksamhet där; i Åby har vi större butiksyta, säger hon.

Blomsterbutiken har ännu inte genererat några nya jobb men Nette Bergström menar att det inte är någon omöjlighet i framtiden.

– Vi får se hur mycket verksamheten växer. Jag kanske måste anställa någon mer senare, säger hon.