• Henrik Fältmars, vd för Ståthöga MA Teknik, är Årets företagare i Norrköping. Foto: Henrik Witt

Årets företagare i Norrköping är...

Henrik Fältmars, vd för det moderna underhållsföretaget Ståthöga MA Teknik. Under Näringslivsgalan delade Företagarna Norrköping ut priset till den stolta vd:n.

– Det känns jätteroligt! Men detta är ingen one man show, det är en laginsats. Jag vill lyfta fram alla 48 anställda som är otroligt duktiga och dessutom ställer upp på mina galna idéer, säger Henrik Fältmars och skrattar.

Motiveringen till vinsten lyder: Henrik Fältmars är en ung engagerad företagsledare som brinner för att utveckla såväl företaget som dess medarbetare i en framgångsrik symbios med kundens bästa i fokus. Henrik är ett föredöme och en inspiration för ledare både inom och utanför branschen. Henrik leder Ståthöga MA Teknik AB mot sitt och företagets stora mål att bli Sveriges modernaste service- och underhållsföretag med stor framgång.

"Resan bättre än målet"

Henrik Fältmars förklarar att många i personalen är yngre, vilket är en förklaring till det moderna sättet att jobba. Dessutom driver bolaget projekt ihop med studenter på Linköpings universitet som ifrågasätter och hjälper till med utvecklingen.

– Enligt mig är resan bättre än målet, säger Henrik Fältmars, som har varit vd för Ståthöga MA Teknik sedan 2011.

Årets unga företagare 2015

2015 utsågs Henrik Fältmars till Årets unga företagare i Norrköping. Det har haft en positiv påverkan på Ståthöga MA Teknik, enligt vd:n.

– Våra kunder som ser att vi har vunnit tycker att det är extra roligt att jobba med oss. Båda priserna är en bekräftelse på att bolaget utvecklas i rätt riktning.

Henrik Fältmars går nu vidare till Årets företagare Östergötland.

– Jag vet inte om jag har en chans att vinna den titeln. Mitt fokus ligger på bolaget och personalen, om jag vinner är det bara en bonus.