• Längs ena väggen finns foton från den gamla nattklubben Studio 54 i New York. Foto: Kajsa Nilsson
  • Robert Hagelin har nyligen öppnat nya restaurangen Studio 54. Foto: Kajsa Nilsson
  • Niklas Håkansson, Johanna Bjelkmark, Jakob Bravo och Robert Hagelin utgör personalen på Studio 54. Den femte medarbetaren Christopther Johansson är inte med i bild. Foto: Kajsa Nilsson
  • Många frukter går åt när bartentern Jakob Bravo gör drinkar. Foto: Kajsa Nilsson

Annorlunda meny på Studio 54

Sedan en tid tillbaka har ny verksamhet flyttat in i Manesas gamla lokaler vid Strömparken i centrala Norrköping. Det är Robert Hagelin som öppnar nytt i och med restaurangen Studio 54.

Längs med den ena väggen i restaurangen sitter fotografier som föreställer de kändisar som besökt Studio 54 i New York. Så värst amerikansk är inte Norrköpings Studio 54 men på menyn finns en hyllning till det stora landet i väst i och med rätten ”New York striplionsteak”.

– Det är vår kock Johanna Bjelkmark som kommit på receptet, rätten innehåller bland annat bakad friterad potatis, berättar restaurangägaren.

Fem anställda

Förutom kocken Johanna och ägaren Robert består personalstyrkan av tre personer. På barsidan finns bartendern Jakob Bravo som specialiserat sig på juicedrinkar och Niklas Håkansson som efter att ha arbetat på Black Lion Inn har god kunskap om whisky. Bland drinkarna är Jakob Bravos egenkomponerade rödbetsdrink Fashion Killah favorit hos Robert Hagelin.

– Jag får inspiration från folk i Stockholm och övriga världen. Jag försöker ha ett sortiment med annorlunda drinkar, säger bartendern och berättar att han prövat sig fram hemma i köket.

– Jag köpte en juicepress och efter det har jag testat många kombinationer. Jag gillade kombinationen rödbeta, äpple, ingefära och morot och det är exakt vad Brämhults har i en av sina juicer. Så den använder jag till Fashion Killah, berättar han.

Egna puréer

Kvalitet står i främsta rummet hos personalen på Studio 54. Till många drinkar kokar de egna puréer, för att nämna något.

– Sedan kan man få alla viner på glas. Det är inte alla restauranger som erbjuder det. Ofta måste man köpa en hel flaska men vi säljer vin per glas, redogör Robert Hagelin.

Fler sittplatser

Restaurangen har inte renoverats mer än ytligt sedan Manesa hade lokalen. På uteserveringen ser det däremot annorlunda ut.

– Vi har utökat uteserveringen med 30 extra platser. Nu ryms 100 personer att sitta ute och 40 inne. Nu har vi öppet till klockan ett men planen är att vi i juli ska kunna ha öppet ända till tre på fredagar och lördagar, säger Robert Hagelin.