• Amanda Ekberg är ny krönikör i NM Shopping och ska ge oss råd och rön om hälsan med start vecka 43. Foto: Tommy Pettersson

Amanda Ekberg - hälso- och träningsguru

Amanda Ekberg har trots sin ringa ålder hunnit med en hel del i livet. Hon driver ett eget företag i tränings- och hälsobranschen.
Fixa formen heter hennes ettåriga företag som samarbetar med Nordic Club i Norrköping där hon har stora delar av sin verksamhet. Amanda ska ge våra läsare tips och råd om hur man kan balansera träning och kosthållning i vardagen. Hon kommer att medverka som krönikör en gång i månaden i NM Shopping och tar tacksamt emot frågor och synpunkter.

Online träning


Hälsotrenden verkar inte ha några gränser. Överallt dyker det upp gym och nya träningsformer i samhället. Allt fler vill också ha en egen personlig tränare för att klara vikt och andra bekymmer i livet.
Amanda har utbildat sig till personlig tränare och har även en utbildning i bokföring vilket gör att hon har kontroll över det mesta i företaget.
– Anledningen till att jag startade företaget var att jag själv hade lite problem med att klara balansen med träning, kost och vikt. Då på den tiden var det allt eller inget. Allt kretsade kring maten och jag blev smalare och smalare. Det var ju inte så bra. Men nu har jag hittat glädjen i träningen, maten och mår bra nu med den rätta balansen i livet. Nu känner jag att jag kan hjälpa andra som har liknade problem, berättar Amanda som är en genuin Norrköpingsbo sedan födsel.