• Tanken är att man ska åka till anläggningen för alla sina ärenden. Foto: Kajsa Nilsson
  • Wael Isa startar sitt tredje företag. Nu säljer han bilar. Kungsängens bil är Norrköpings nyaste bilhall. Foto: Kajsa Nilsson
  • Hos Kungsängens bil finns flera märken. Foto: Kajsa Nilsson

Allt för bilar i Kungsängen

Nu öppnar Kungsängens bil, Norrköpings nyaste bilhall med ett brett utbud av märken. Anläggningen ligger i närheten av flygplatsen och drivs av entreprenören Wael Isa.
Wael Isa driver sedan tidigare pizzerian i Östra husby och Östgöta Byggpartner. Nu satsar han på bilbranschen. I en helt nybyggd bilhall står glänsande fordon i rader. Här säljs bilar av olika märken. Den röda tråden är att bilarna ska vara familjevänliga. Vägg i vägg ligger den tillhörande verkstaden med service, rekond och däckhotell. Wael Isas förhoppning är att kunderna ska komma tillbaka i flera ärenden.

Syriska praktikanter

Det är Wael själv som står för bilförsäljningen. Han har erfarenhet av det sedan han arbetade som alltiallo på Kneippbadens bil. Inom Kungsängens bil har han dessutom en anställd som ska sköta servicedelen av företaget. Därtill kommer Wael Isa ta in nyanlända från Syrien som praktikanter.

– Jag vill hjälpa mina landsmän som kommer hit och kommer att erbjuda dem praktik via Arbetsförmedlingen, berättar han.

Eget bygge

Det är via hans byggföretag som lokalen färdigställdes. Wael Isas far och bror arbetar som snickare och de har hjälpt till att bygga lokalerna. Tidigare fanns där endast åkermark.

– Jag började skissa på hur lokalen skulle se ut för två år sedan. Jag ringde upp en arkitekt som bor i Östra Husby och bad honom rita en karta om han fick en pizza. Det gjorde han och sedan började vi bygga bilhallen, berättar Wael Isa om sin deal. Märkbart stolt över sin nya verksamhet.