• Från Norrköpings flygplats kan man välja ett flertal olika destinationer, Foto: Tommy Pettersson

Allt fler lockas att resa från Norrköping

Apollo meddelar att de har bokat 36 procent fler charterresor från Norrköping än normalt, detta delvis på grund av den starka svenska kronan. Även vädret spelar roll för antalet bokade resor, svenskarna vill till solen.
 

– Försäljningen av charterresor påverkas alltid av vädret. Just nu är det många som är trötta på snö och kyla och längtar till solen. Det märker vi på våra bokningar. Från Norrköping har vi bolat närmare två tredjedelar av alla sommarresor. Kroatien är det resmål som lockar Norrköping mest i sommar, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

111 000 resenärer förra året

Från Norrköpings flygplats kan man sommartid välja på sju olika destinationer och under hela 2012 reste ungefär 111 000 passagerare från Norrköping. Mari Torstensson, VD för Norrköpings flygplats menar dock att flygplatsen har kapacitet att administrera fler passagerare än så. Flygplats har haft charterflygningar sedan mitten av åttiotalet, men det har särskilt ökat på senaste tiden.

Turkiet populärt

– Vår populäraste destination är Turkiet, och det beror helt på att våra arrangörer valt att förlägga avgången för resorna till Turkiet här i Norrköping. Förra året hade vi resor till Turkiet tre gånger i veckan, detta år kan det bli ännu fler, säger Mari Torstensson.

Kajsa Nilsson

kajsa.nilsson@norrkopingsmagazinet.se

Citat: Försäljningen av charterresor påverkas alltid av vädret. Just nu är det många som är trötta på snö och kyla och längtar till solen. - Kajsa Moström, Apollo