Allergisk mot vad?

Våren kan vara besvärlig för oss som är allergiska mot pollen. Den vackra björken lyser grön i Norrköpings stadsbild men den signalerar också kommande nysningar och rinnande ögon.

Slut på gnället, värmen är här, förhoppningsvis för att stanna en längre tid. Det finns antihistaminer att stoppa i sig.

 En tur till apoteket

Vilket var precis det jag gjorde i helgen för att kunna bevaka en av årets höjdpunkter. IFK Norrköping får ursäkta, men det ser ju ut som säsongen har börjat bra och Kolmården är bamsebra för alla åldrar men Pridefestivalen som anordnades i helgen lägger till ytterligare en dimension till vår mänskliga gemenskap.

 Att se den glädje och stolthet som folk i festivalens tecken visade inte minst under lördagen marsch är fantastiskt. Det var också skönt att se att många Norrköpingsbor stannade upp för att kolla in tåget utan några tecken på fientlighet, utan bara kärlek.

Här är det långt ifrån den intolerans och förakt för andra människor som ibland visas upp av den organiserade brottsligheten i Norrköping. Även de förklädda, religiösa fanatiker som manar till våld är långt ifrån Pridebudskapet. De är hatets apostlar och de gör endast anspråk på sin egen vinning på andras bekostnad.

Stanna i Norrköping i sommar

Norrköping är en fin stad att vistas i på sommaren. Den unika miljön i stadskärnan och närheten till Motala Ström är inbjudande. Jag hoppas att värmen stannar kvar till den 6–13 juli då det är dags för SM-veckan med ett rekordstort intresse från alla idrottsutövare.

Vädret får gärna också hålla i sig fram till Bråvallafestivalen som startar den sista juni även om jag vet att en del tonåringar vill ha lite regn och lera under förutsättning att deras favoritmusik spelas under festivalen.