• Arrangören Johan Doverhjelm äger Saliga Munken som har ett stort fokus på öl. Han har länge trott att det finns utrymme för en öl- och whiskyfestival i Norrköping som även kommer locka folk från resten av Östergötland och Nyköping. Foto: Emma Garzon

Ädla droppar på ny festival

Alla som tycker om öl och whisky kan skatta sig lyckliga, Norrköping ska nämligen få en egen öl- och whiskyfestival.

Den 18 och 19 november fylls Mässhallen med ungefär 55 utställare. Vilka det är kommer att avslöjas framöver.

– Jag tycker att vi hittills har många bra utställare som man inte alltid får redan första gången. Mackmyra, som är nummer ett på whisky i Sverige, ska ställa ut vilket är ett bra kvitto, säger arrangören Johan Doverhjelm.

Det kommer även finnas annat som hör ihop med whisky och öl, exempelvis kaffe, choklad och cigarrer.

Målet: 5000 besökare

Johan Doverhjelm äger Saliga Munken som har ett stort fokus på öl. Han har länge trott att det finns utrymme för en öl- och whiskyfestival i Norrköping som även kommer att locka människor från resten av Östergötland och Nyköping. Målet för årets festival är 2000 besökare på fredag och 3000 på lördag.

"Vi är här för att stanna"

Innan festivalen öppnar på fredag hålls en branschträff för lokala krögare och när man slår upp portarna för allmänheten väntar utställare, provningar och kanske föreläsningar.

– Det ska inte vara stelt, utan jag hoppas att besökarna ska ha roligt. Jag tänker att ett band ska spela för att liva upp stämningen.

Johan Doverhjelm betonar att festivalen är till för alla från 20 år som gillar whisky och öl, och att man inte behöver vara någon nörd.

Blir det här ett återkommande event?

– Självklart, jag ser det här som en långsiktig satsning. Vi är här för att stanna!