• Sanna Åsblom Sköld säger att de flesta abonnenterna är jättenöjda, de tycker att rätterna är varierande och stora. Foto: Emma Garzon
  • All mat till måltidsabonnemanget är vegetarisk och KRAV-certifierad. Råvarorna är ekologiska och anpassade efter säsong. Foto: Emma Garzon

Abonnera på vegetariska måltider

För alla som vill spara tid genom att slippa laga mat, och samtidigt äta vegetarisk mat gjord från grunden, har Trottoarbaren ett måltidsabonnemang med upp till sex måltider i veckan.

Då Trottoarbarens foodtruck stod ute i somras lockades många till den välsmakande och vegetariska maten. När en kund fick höra att Trottoarbaren skulle sluta stå ute med trucken för säsongen föreslog han att de skulle laga både lunch och middag till honom - alla dagar i veckan. I samband med det föddes idén att starta ett måltidsabonnemang.

"Det vi vill syssla med"

Sedan Trottoarbaren började med abonnemanget i november har intresset växt sig allt större, och i dag har de 38 abonnenter.

– Måltidsabonnemanget är det vi vill syssla med! Vi har mycket att tacka vår kund som kom med förslaget, säger ägaren Sanna Åsblom Sköld.

Trottoarbaren håller till i Dynamos lokaler där abonnenterna kan hämta upp maten två gånger i veckan, på måndagar och torsdagar, om de vill ha sex måltider. Här serveras även lunch för dem som inte vill abonnera.

Varierande och stora rätter

Måltidsabonnemanget kräver en del planering för att maten ska vara god och fräsch. Dag ett och två är måltider som kan förvaras i kylskåpet, exempelvis en gryta med ris, medan dag tre är frysvänlig mat, till exempel lasagne eller soppa. En stor del av samtliga måltider består av sallad. All mat är vegetarisk och KRAV-certifierad, råvarorna är ekologiska och väljs omsorgsfullt ut efter säsong.

– Vi tror på vegetarisk mat på grund av djuretiska värderingar och för att det lämnar ett mindre miljöavtryck. Främst tänker vi på att maten ska vara god, att den också är nyttig är ett plus. De flesta av våra abonnenter är jättenöjda - de säger att rätterna är varierande och stora, en del kan äta en rätt till både lunch och middag.

I början av juni är planen att foodtrucken återigen kommer till stan. Den kommer vara öppen de dagar Trottoarbaren inte arbetar med abonnemanget.