• Arbetets museum jubilerar och på lördag ska de fira. Foto: Kajsa Nilsson

25 år som museum

I lördags firade Arbetets museum i Norrköping 25 år. Det firades med tårtkalas och nostalgiska minnen från museets 25 år.

Den stora gula byggnaden på Laxholmen är troligtvis en av de mest karaktäristiska byggnaderna i Norrköping. 1991 invigdes Arbetets museum med inriktningen att visa utställningar som rör arbetslivet.

Affischer och bilder

Nu 25 år senare firar de jubileet genom att bjuda på tårta och visa historiska bitar om vad museet har fått vara med om under åren. Så om man har speciella minnen som utställningar, projekt eller programpunkter genom tiderna, så är det här ett tillfälle att dela med sig av det till andra.

Till kalaset kommer de då att plocka fram gamla affischer och bilder. De uppmanar alla som vill att komma till Arbetets museum under lördagseftermiddagen. På plats fanns Arbetets museums personal och svarade på frågor bland annat.

– Det blir ett bra tillfälle att se tillbaka på vad vi har gjort genom åren och minnas ihop med både besökare och personal, säger museidirektören Niklas Cserhalmi.

 

Arbetets museum

Invigt: 1991

Museidirektör: Niklas Cserhalmi

Plats: Laxholmen, Norrköping

Utställningar: Framtidsland, Kris & Vision, Historien om Alva med flera

Aktuellt: 25-årsjubileum