• Dags igen för spårvagnsrekrytering. Foto: Leif Larsson

1 000 sommarjobbare eftersöks

Det verkar vara gott om sommarjobb i år i Norrköping. Kolmården söker 700 feriejobbare och nu flaggar också kommunen för att man behöver drygt 1 000 sommarvikarier.

 Det är alla möjliga kategorier av jobb som eftersöks. Allt ifrån Dansare, kafépersonal, vårdpersonal, till egenföretagare. I helgen drar vård- och omsorgskontoret igång sin stora rekryteringskampanj för att locka nära 1 000 sommarvikarier.

Under en vecka i slutet av januari till den andre februari står spårvagn uppställd vid Söder Tull med personal som kan ge information och svara på frågor om sommarjobben på vård- och omsorgskontoret.

– Vi drar igång en ordentlig rekryteringskampanj inför sommaren då vi behöver så många semestervikarier. När våra ordinarie medarbetare går på välförtjänt semester måste vi hitta kompetenta vikarier som täcker upp personalbehovet i sommar, så vi försöker synas på fler ställen och i fler forum än under tidigare år, säger Julia Joachimsson, HR-strateg på vård- och omsorgskontoret.

Lev och arbeta på Färgargården

Socialkontoret kommer att lösa en del av sin sommarbemanning internt, men mellan 25 och 30 vikariat kommer att utlysas till kontorets olika boenden. Kultur- och fritidskontoret söker tio sommarjobbare till Färgargårdens friluftsmuseum, en verksamhet som Norrköpings stadsmuseum ansvarar för. Det handlar det om att under en sommar jobba och leva som på en färgargård under 1800-talet.

– Personer intresserade av drama, historia och hantverk är lämpliga att söka dessa helt unika sommarjobb, säger Anders Lindkvist, museipedagog och intendent på Norrköpings stadsmuseum.

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret utlyser cirka 380 feriearbeten som vänder sig till gymnasieungdomar. Feriearbeten skiljer sig från sommarjobb på det sättet att feriearbetaren inte ersätter någon personal utan fungerar som extraresurs.