• Patrik Svantesson och Dani Evanoff ligger bakom Combo Combo som öppnar sin första restaurang i Norrköping. Foto: Kajsa Nilsson

”Nu är det pizzans tur”

På Combo Combo ”combonerar” man ingredienser för att skapa sin helt unika pizza. Det är entreprenörerna Dani Evanoff och Patrik Svantesson som ligger bakom Norrköpings nya restaurang som öppnar den 2 december.

Idén är ny för Sverige men har funnits i USA sedan 2012. Gästerna väljer allt, från sås till ost och topping. Instruktionerna står uppskrivna på väggen precis innanför entrén.

– Alla skapar mer eller mindre redan sin egen pizza i dag så vi har bara gjort det enklare att få den precis så som man vill. Vi kommer även uppmuntra kunderna att testa nya kombinationer. Det fina med pizza är att det nästan alltid blir gott, hur man än kombinerar, säger Patrik Svantesson.

Egen deg

Restaurangen gör sin egen pizzadeg men allt är så automatiserat att det inte krävs några erfarna bagare för att göra de tunna och krispiga bottnarna. Bakom glasväggar finns degköket där all pizzadeg tillverkas. Med inspiration från restauranger i Kalifornien har Dani och Patrik köpt in utrustning som gör jobbet. Den stora ugnen är beställd från Seattle och har restaurangens namn monterat som en dekoration längst in framför de flammande lågorna. Där kan upp till 15 pizzor gräddas samtidigt.

– Vi gör allt med kärlek från grunden fast med smarta verktyg, säger Dani Evanoff och visar maskinen som pressar bottnarna till den perfekta tjockleken.

Snabb pizza

För de som inte vill ha pizza finns även sallader och pastarätter med svensktillverkad färskpasta, men tyngdpunkten ligger förstås på pizzorna.

Fem till sex minuter efter att man sagt hej till personalen ska pizzan vara redo att ätas. Snabb mat men ändå med en lyxig touch, till pizzan kan man också ta en öl eller ett glas vin. Till en början kommer Combo Combo hålla öppet till elva på helgerna och halv tio på vardagarna och vill vara ett alternativ till andra kvällsrestauranger.

– Läget är fantastiskt. Vi har en duktig franchisetagare och fastighetsägaren tror på oss, säger Patrik Svantesson om den nya restaurangen.

Vill växa

Restaurangen i Norrköping är bara startskottet på Combo Combos framgångssaga. Åtminstone om man får tro Dani Evanoff och Patrik Svantesson som äger konceptet. De har som mål att öppna ytterligare två till tre restauranger nästa år och har redan nu fått förfrågningar från andra orter.

– Vi tillför verkligen något inom pizzaområdet. Det har öppnat många ställen som säljer fina hamburgare. Nu är det pizzans tur, avslutar Patrik Svantesson.